Electrische Toyota Proace bus aan het werk

Bij JvESCH werken we graag op een duurzame en efficiënte manier, met respect voor de natuur en ecologie. We dagen onszelf uit om continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om onze werkzaamheden nog duurzamer en efficiënter in te richten.

Reduceren CO2 footprint

Eén van de onderdelen hiervan is het reduceren van onze CO2 footprint. Dit doen we door te kiezen voor schonere brandstoffen die minder schadelijke stoffen uitstoten. Zoals bijvoorbeeld door het gebruik van HVO diesel die CO2 reducerend werkt in vergelijking tot andere dieselolie, waardoor deze een stuk minder belastend is voor het milieu.

Waar mogelijk kiezen we ook voor elektrisch materieel. Hiermee werken we CO2 neutraal en emissie arm. De benodigde elektriciteit wekken we duurzaam op door middel van onze eigen zonnepanelen.

Elektrische bussen

Inmiddels hebben we bij JvESCH al een mooie verzameling elektrisch materieel, waaronder elektrisch Stihl gereedschap, de Siebotec 6000 trommelzeef, de Giant G2200 X-tra elektrische loader, de mobiele transportband en vanaf nu zijn er ook twee Toyota proace elektrische bussen aan het wagenpark toegevoegd. Deze bussen werden geleverd door Louwman bedrijfswagens uit Veghel en zijn volledig elektrisch.

Met een volle accu hebben beide de bussen een actieradius van rond de 300 kilometer én ze kunnen beiden een aanhanger trekken van maximaal 1000 kilo. Dit maakt dat ze optimaal inzetbaar zijn voor onze werkzaamheden.

Inzet elektrische bussen

De elektrische bussen zullen voor verschillende projecten worden ingezet, waaronder een emissieloos pilot project waar we momenteel aan werken.

We zijn bij JvESCH erg blij met de verdere verduurzaming van ons wagenpark en in de nabije toekomst gaan we nog meer stappen nemen in zowel het elektrificeren van ons materieel als het verminderen van de emissie uitstoot tijdens onze werkzaamheden.

 

Lees ook: JvESCh zet stap richting verduurzaming met aanschaf MAN vrachtwagen.