Jan van Esch richtte het aannemersbedrijf in 1962 op. Er zijn nog oude foto's uit die tijd waarop bedrijfswagens, machines en materialen staan. De tweede generatie, zonen Hans en Jos van Esch, richtten Gebr. Van Esch Wegenbouw op.

De broers specialiseerden zich in onder meer in wegenbouw en riolering. In 2011 volgde de fusie met het Tilburgse bedrijf A. van Casteren. Met de overname breidde het familiebedrijf de diensten verder uit met transport, sloopwerkzaamheden, (asbest)sanering en op- en overslag. Sinds 2018 staat de derde generatie aan het roer. Inge van der Aa- van Esch en Ton van Esch leiden, samen met Jos van Esch en Willy den Ouden, het familiebedrijf vanuit een integrale gedachte. Door samenvoeging van de drie bedrijven tot JvESCH, de gecentraliseerde afdelingen en een nieuwe huisstijl, vormt JvESCH voor de klant een duidelijk aanspreekpunt voor álle disciplines. De 125 medewerkers binnen vijf vestigingen (Cromvoirt, Tilburg, Breda, Nijmegen en Best) zijn specialist in integrale samenwerking en bieden samen full service dienstverlening.

Tweede generatie: Jos en Hans van Esch

Het familiebedrijf Van Esch in vervlogen tijden. De belangrijkste werkzaamheden bestonden uit het maaien van bermen en sloten.

De huidige directie vlnr: Inge van der Aa – Van Esch (derde generatie), Willy den ouden, Ton van Esch (derde generatie) en oud directielid Jos van Esch.

Buiten zit bij ons van binnen

Buiten zit bij ons van binnen’, is de belofte bij JvESCH. Dit sluit aan bij wat wij voelen bij het werk dat we doen: de buitenruimte inrichten en onderhouden zit in ons DNA. Dat doen wij met oog voor duurzaamheid, veiligheid en sociale verantwoordelijkheid. We zouden niets anders kunnen en willen dan het werk dat we doen.