Siebotec 6000

Onlangs heeft JvESCH als één van de eerste in Nederland geïnvesteerd in een hagelnieuwe Siebotec 6000 trommelzeef. Ton van ESCH directeur bij JvESCH vertelt er meer over:

Over de nieuwe machine

“De nieuwe Siebotec 6000 is ter vervanging van de oude Farwick trommelzeef. Deze nieuwe machine kan zowel 100% elektrisch of incidenteel op diesel draaien op werklocaties zonder elektriciteit. We hebben onze locatie in Tilburg, waar deze machine het merendeel van de tijd zal werken, voorzien van zonnepanelen waardoor we zonder uitstoot met deze machine productie kunnen draaien. Ook is de machine tussendoor makkelijk in en uit te schakelen door middel van een draadloze afstandsbediening. Hierdoor worden onnodige draaiuren zoveel mogelijk voorkomen. Hiermee zetten we weer een stap in de verduurzaming van ons machinepark.

Doordat we voor deze machine beschikken over een 10mm trommel en 20mm trommel kunnen we nu 10,20 en 40mm zeven. De tweede machine waarover we beschikken heeft namelijk een 20 en 40mm trommel. Naast bedrijfszekerheid, duurzaamheid en een hoge capaciteit speelde ook de prettige relatie met onze leverancier Nextech een rol. “We hebben eerder al materiaal van hun gekocht en het is echt een betrouwbare partij die weet waar ze het over hebben” aldus Ton.

Timo van Wanrooij, loader en kraan machinist bij JvESCH werkt inmiddels alweer een aantal weken met de nieuwe trommelzeef. Het is veel fijner werken met deze machine vertelt Timo. “Hij start volledig automatisch alle onderdelen in één keer op. Daarnaast hoef ik de cabine niet meer uit omdat ik alle functies van de machine ook op afstand met de afstandsbediening kan bedienen.”
Ook voor onze klanten heeft deze machine voordelen vertelt Timo; “Doordat hij meer capaciteit heeft en sneller is dan de vorige machine kunnen we sneller inspelen op de vraag van de klant. In het begin waren er een aantal kleine elektrische storingen. Maar die zijn netjes opgelost en momenteel draait hij vlekkeloos.”

Over Timo

Timo werkt inmiddels al weer anderhalf jaar bij JvESCH. “Het was altijd al mijn droom om kraanmachinist te worden. Na mijn afstuderen aan de machinisten opleiding van het SOMA college in Harderwijk ben ik bij JvESCH begonnen op de mini graver. Eén van mijn eerste projecten was Koningsoord in Berkel-Enschot. Ook heb ik bij Kentalis een binnensloop project gedaan met de minigraver. Daarnaast heb ik van begin tot eind meegewerkt aan het vernieuwen van de Torenstraat in Helvoirt. Toen de Torenstraat klaar was kreeg ik van Ton de vraag of het mij wat leek om machinist te worden op de grondbank. Sindsdien verzorg ik op de grondbank samen met mijn collega het samenstellen van partijen grond met de CAT 930M en los ik met de Sennebogen overslagkraan gemiddeld zo’n 3x per week een binnenvaartschip met zeezand.”

Op de vraag wat hij nou zo leuk vindt aan zijn werk bij JvESCH vertelt Timo ‘Het zijn fijne collega’s om mee te werken en je weet wat je aan elkaar hebt. Daarnaast zit ik hier echt op mijn plek. Wel lijkt het mij leuk om in de toekomst nog met de grote rupskraan te mogen werken. In zijn vrije tijd vindt Timo het leuk om niet onverdienstelijk op woensdagen in de Tilburgse competitie een pijltje te gooien en daarnaast deel te nemen aan lokale Ranking toernooien in zijn woonplaats Kaatsheuvel. Zo mocht hij ook ooit eens met van Michael van Gerwen Trainen. “Van Gerwen was wel lastig bij te houden, die blijft continu de druk erop houden’ lacht Timo.

Lees ook: Zonnepanelen bij JvESCH in Tilburg.
Lees ook: JvESCH BV kiest voor duurzaam, Siebotec S 6000 E trommelzeef afgeleverd – door Nextech media.