Tagarchief: Klimaatadaptief

Opdracht herinrichting Puccinistraat

In juni dit jaar kregen we van Gemeente Tilburg de opdracht voor het klimaatadaptief herontwerpen van de openbare ruimte van de Puccinistraat en haar directe omgeving. Het betreft een opdracht waarbinnen Gebr. van Esch Wegenbouw BV buiten de fysieke uitvoering van de werkzaamheden ook het opstellen van een Voorlopig ontwerp en een Definitief ontwerp, op basis van een door de opdrachtgever opgestelde visie, verzorgt. Het betreft een integrale opdracht op het gebied van infra en groen.

Middels een aanbestedingsprocedure met een zwaar EMVI component is de Gemeente Tilburg op zoek gegaan naar een partner met de juiste visie, kennis en ervaring op het gebied van klimaatadaptieve inrichting van de buitenruimte. Gebr. van Esch Wegenbouw BV heeft binnen deze aanbesteding de hoogste EMVI score behaald. Onze ideeën over de toekomstbestendige en klimaatadaptieve inrichting, ondersteund door een schetsontwerp, is zelfs als enige van alle inschrijvers met “uitmuntend” beoordeeld. Voorname onderdelen hierin zijn geweest; het omgaan met hemelwater en het beperken van hittestress. Een ander punt, waar onze inschrijving goed op scoorde, was de fasering in onze aanpak, waarmee we de overlast voor stakeholders zoveel mogelijk beperken.

Het project zal na de bouwvak van start gaan en de planning is dat dit eind 2017 zal worden afgerond. Verder in de toekomst heeft de opdrachtgever de ambitie om de herinrichting van de Puccinistraat als blauwdruk te gebruiken voor de complete wijk Stokhasselt.