Afgelopen zomer zijn maar liefst 130 zonnepanelen aangebracht op het platte dak van de werktuigenloods van onze grondbank aan de Siriusstraat in Tilburg. Hiermee is de tweede locatie van JvESCH voorzien van een duurzame, toekomstbestendige energie-opwekker. In een eerder artikel schreven we over de eerste lichting zonnepanelen die in Cromvoirt werden geplaatst.

De 130 panelen zijn goed voor een vermogen van maar liefst 42.000 kWh per jaar. Dit is het vermogen dat we momenteel ook verbruiken op deze vestiging. De aanschaf past perfect binnen de duurzaamheidsstrategie die JvESCH al eerder formuleerde. ‘We zijn op verschillende manieren bezig met verduurzaming’, vertelt directeur Ton van Esch. ‘Vooral op gebied van machinerie worden hier grote stappen in genomen. Enerzijds doen we dit door aanschaf van nieuwe elektrische machines, maar daarnaast verbeteren en ontwikkelen we ook zelf machines en werktuigen, én wordt gewerkt met alternatieve brandstoffen ten bate van CO2-reductie. De zonnepanelen zijn een volgende grote stap binnen deze strategie.’

Vorig jaar startten we met de plaatsing van 176 panelen op onze locatie Cromvoirt, en vervolgens was dit jaar de grondbank in Tilburg aan de beurt. Volgend jaar willen we doorpakken door ook op onze locatie in Breda zonnepanelen te plaatsen en in gebruik te nemen.